среда, 9. август 2017.

Sladoled od kokosa

Da se malo rashladimo sa sladoledom od kokosa, za vas, kokosoljupce ovo je fantastično.
Pre desetak dana sam videla ovaj recept na blogu "Receptura" i dopali su mi se sastojci, mada ovde mogu da kupim kokosovo mleko svuda, privuklo me je to što ovde praviš sam to mleko..pa evo kako to izgleda kod mene.


Sastojci za kokosovo mleko: 60 g kokosovog brašna,250 ml vode,30cm X 30cm gaza
Sastojci za sladoled:150 ml kokosovog mleka,75 g šećera ili stevia,4 pune kašike kokosovog brašna,150 g punomasne kisele pavlake,150 ml slatke pavlake75 g bele čokoladepola kašičice vanilinog ekstrakta

Priprema: Nismo svi u mogućnosti da možemo da kupimo kokosovo mleko, evo vam prilike da ga napravite sami.Vodu i kokos sipati u šerpicu i zagrejavati sve zajedno dok ne proključa. Mešajte i kuvati oko 3 minuta.Skloniti sa ringle i ostaviti otkljopljeno da odstoji oko 5 minuta zatim ili sipati u blender ili štapnim mikserom usitniti da dobijete gušću tečnost.Cediljku staviti preko zdele a u cediljku staviti gazu i sipati masu od kokosovog brašna i rukama dobro icsediti tečnost, tj, kokosovo mleko.
Belu čokoladu otopiti na pari.

Umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.
U posebnu zdelu umutiti kokosovo mleko, kiselu pavlaku, vanilu i šećer dok se šećer ne otopi.
Tu masu polako dodavati umućenom šlagu i celo vreme mutite sa žicom.
Na kraju dodati kokosovo brašno i otopljenu čokoladu i još jednom sve mikserom umutiti.

Dobivenu masu isipatu u posudu, koja ima poklopac, poravnjati i ostaviti u zamrzivač najmanje 4 sata,kod mene je ostalo preko noći.
Poslužiti sa otopljenom čokoladom ili prelivom po vašem izboru.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар