четвртак, 15. фебруар 2018.

Krema od čokolade i malina ( Raspberry and Chocolate “Pots de Creme”)

Ako imate zamrznutih malina, e onda će biti vrlo lako da napravite ovu poslasticu. Ja uvek u zamrzivaču imam raznog voća, jer vrlo često pravim smoothije, tako da mi je bilo potrebno manje od pola sata da napravim ovu poslasticu...još mi kuća miriše na maline,koje obožavam.


Sastojci: 100 g tamne čokolade sa što većim procentom kakaa,250 ml gustog pirea od malina,50 g šećera,2 žumanca, 1 do 2 kašike likera od malina ( ne mora )

Priprema: Čokoladu iseckati u zdelu i ostaviti sa strane.
Da dobijete 250 ml pirea od malina potrebno vam je oko 500 do 600 g smrznutih malina.
Ostavite ih da se otope i tako otopljene, zajedno sa sokom sipajte u gustu cediljku i pritiskajte spatulom maline da ispuste sav svoj sok, zajedno sa pulpom, ali bez semenki.
Dobijen pire staviti u šerpicu sa kašikom šećera i zagrejte do vrenja.

Za to vreme umutiti sa ostatkom šećera dva žumanca sa žicom za mućenje u penastu masu.
Polako dodajte zagrejan pire od malina u umućena žumanca i stalno mešajte žicom. Vratite nazad na ringlu i kuvajte, muteći žicom oko 1 minut.

Kroz cediljku sipajte pripremljenu kremu preko čokolade ( ako koristite liker, dodajte ga sada ) i ostavite da odstoji 1 minut, bez mešanja i tek onda sve izmešajte sa žicom, dok se čokolada ne otopi.
( ako koristite mlečnu čokoladu, nije vam potreban šećer, biće vam preslatko )


Podelite u 6 malih šoljica za kafu, pokrite i ostavite u frižider najmanje 4 sata a najbolje preko noći.


Poslužiti dobro rashlađeno.


Prijatno!!!!!

2 коментара:

  1. Divan recept. A baš sam bila u potrazi za nečim penastim sa malinama.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Kato. Ovo nije penasto ali je izuzetno ukusno...ja imam neku kremu koja je sa pavlakom i želeom od jagoda ali recept još nisam napisala, ne znam ni da li mogu naći slike na kompu...Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши