петак, 16. март 2018.

Lepeza krompir sa belim lukom i dve vrste sira ( Hasselback Garlic Butter Potatoes )

Već sam pravila krompir na ovu temu i ima ih još na puno načina, danas mi je trebao prilog uz piletinu i odlučila sam se za ovaj krompir, jer prvo, volimo krompir, drugo jako lepo i dekorativno izglda.


Sastojci:  750 g manjih krompira, 65 g otopljenog putera, 65 ml maslinovog ulja, 3 veća čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka, po ukusu so i sveže samleven biber, 250 ml sveže izrendana mozzarella sir, 125 ml sveže izrendan parmezan, 1 do 2 kašike sitno iseckan peršun

Priprema:  Izaberite manje krompire i otprilike da su vam iste veličine.Oribati im koru i oprati pod mlazom hladne vode, osušiti ih.

Staviti dve varjače i između njih ( možete i kineske štapiće ) staviti krompir i seći ga na male šnitice oko.25cm ali da ne idete skroz, nož bi trebao da vam stane kod varjača, od njih se ne može dalje.
Iseći sve krompire.


Otopiti puter, dodati maslinovo ulje i sitno iseckan beli luk, izmešati i onda sa tom smesom premazati krompire.
Pažljivo raširite razreze te i njih premazati sa malo putera.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 do 30 minuta, izvaditi iz rerne i premazati ih sa još mešavinom putera i ulja, posuti sa parmezanom i mazzarellom i peći još 15 do 20 minuta, pred kraj izvaditi ih iz rerne posuti sa parmezanom i mozzarellom vratiti nazad da se sir otopi i malo porumeni.

Pečeni krompir, ako vam je ostalo još putera, blago premazati preko, ako vam nije ostalo ne morate više ni mazati, posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti tople.

Ovako pripremljen krompir može da vam bude kompletan bezmesni ručak uz neku salatu po vašem izboru ili prilog pečenom mesu.
Umesto običnog krompira možete da koristite i žuti krompir.


Nama je danas bio prilog uz dinstani spanać i pečenom piletino.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар